Thuis je werkplek inrichten | Q-Storage Opslagruimte

Thuis je werkplek inrichten

Als je thuis werkt, is het belangrijk dat je een goede plek hebt om in rust te werken. Wil je weten hoe je een thuiswerkplek het best inricht? Hieronder hebben we 5-handige tips voor je. Goed om te weten als je een nieuwe thuis werkplek gaat inrichten óf als je wilt weten of je huidige plek goed ingericht is.

Tip 1. Kies de juiste plek

Als je thuis werkt is het belangrijk dat je lekker rustig kunt werken. Uiteraard is een aparte kamer hiervoor de beste optie maar is dit niet altijd mogelijk. Kies dan voor een rustige hoek van een kamer voor jouw vaste plek. Het liefst in een kamer zonder TV of andere afleidingen.

Tip 2. Zorg voor genoeg ruimte en orde rondom je werkplek

Niets zo vervelend als rommel om je heen tijdens het werken! Bij het inrichten van de thuiswerkplek is opbergruimte dan ook een belangrijk punt van aandacht. Gebruik praktische archiefkasten en ladekasten op wielen bij het inrichten van je kantoor. Heb je toch nog meer ruimte nodig? Sla je spullen dan veilig op bij Q-Storage in Naarden. Boek online een opslagunit en krijg direct toegang.

Tip 3. Zorg voor een goede bureaustoel

Om lekker te kunnen werken is de juiste houding essentieel. Stel je bureaustoel af op je eigen lichaam. Het beste is om een stoel te hebben waarbij je bijna alles kunt verstellen – armleuning, rugleuning en zitting.

Zorg ervoor dat je benen een hoek maken van 90 graden als je zit. Je armen zouden ook een hoek van 90 graden moeten maken als ze op de armleuning steunen. Probeer erop te letten dat je rechtop zit, zo vermijd je hoofd- of rugpijn na een lange dag.

Tip 4. Ruim je werkplek iedere dag op

Opgeruimd staat netjes, toch?

Sluit je werkdag altijd af met een opruimrondje. Dit kan je zien als een soort reset. Als je de volgende dag weer gaat zitten kan je zo direct weer aan de slag en hoef je je spullen niet eerst te organiseren.

Tip 5. Zorg voor voldoende verlichting

Voldoende licht is belangrijk bij het inrichten van de thuiswerkplek, een onderbelichte werkplek kan hoofdpijn en vermoeidheidsklachten geven.

Er gaat niets boven daglicht, dus het is goed als je werkkamer of werkhoek een groot raam heeft. Bij het inrichten is het belangrijk dat je het bureau niet direct voor een raam zet. Het uitzicht vanuit het raam leidt af en kan het geconcentreerde werk verstoren. Het invallende zonlicht kan er ook voor zorgen dat je wordt verblind en dat is natuurlijk niet fijn.

Het is ook handig om wat ruimte vrij te maken door een opslagruimte te huren bij Q-Storage in Naarden. Sla je spullen of archief tijdelijk veilig op. Bij ons kan je gemakkelijk online een opslagruimte huren en krijg je ook direct toegang tot jouw eigen unit.