Tips voor self service opslag | Q-Storage Opslagruimte

TIPS VOOR SELF SERVICE OPSLAG: JE BEZITTINGEN VEILIG EN EFFICIËNT OPSLAAN

We weten dat het intimiderend kan zijn om je spullen (tijdelijk) naar een opslagruimte te verhuizen, vooral als het de eerste keer is. Waar begin je mee? En de opslagruimte lijkt zo klein, hoe krijg je alles erin? Maar geloof ons, als je weet hoe je een opslagruimte op de juiste manier inpakt en indeelt, is het al een goede eerste stap. Afhankelijk van de grootte van de opslag unit en het aantal dozen en items dat je hebt, maak je een plan.

Maak alles schoon voordat je naar je opslagruimte gaat

We weten dat dit misschien voor de hand liggend lijkt, maar sommige mensen vergeten deze, nogal belangrijke, stap in het verhuis- en verpakkingsproces. Meubels, keukenartikelen (zoals koelkasten) en kledingstukken kunnen insecten en zelfs schimmels aantrekken als ze niet goed worden schoongemaakt.

Weet wat je opslaat

Maak een lijst van de spullen die je wilt opslaan, voordat je ze naar je opslagruimte brengt. Schrijf per doos op de lijst wat erin zit. Geef elke doos een opvolgend nummer. Als je nog een stap verder wilt gaan zou je deze lijst ook kunnen gebruiken om een plattegrond te maken van waar alle spullen staan. Zo kan je nooit iets kwijt raken! Als je een beetje handig bent met het maken van een spreadsheet in bv excel, dan kan je de lijst hierin maken en hoef je alleen maar “op een woord te zoeken” om te vinden in welke doos zit wat je nodig hebt.

Label elke doos aan elke kant

Ook al lijkt dit misschien een beetje extreem je zult er geen spijt van hebben. Stel je voor dat je door je opslag loopt, je bent op zoek naar je winterkleding voor de komende skivakantie, maar je bent vergeten om alle kanten van je dozen te labelen en te nummeren, dus moet je nu elke doos openen... Door simpelweg elke kant van de doos te labelen en te nummeren hoef je je hier nooit zorgen over te maken!

Wees niet bang om de verticale ruimte te gebruiken

Begin eerst met een plan. Onze suggestie is om onderaan te beginnen en op te stapelen. Gebruik zware items om een stabiele basis te creëren en stapel vervolgens op basis van kwetsbaarheid, met de lichtste spullen bovenop. Vergeet niet om in het midden een gangpad te maken zodat je makkelijk door je unit kan lopen en overal bij kan.

Even een handigheidje: zorg dat je borden en schalen vertikaal in een doos pakt, dan is er minder breuk. Zorg ook dat halfvolle dozen opgevuld worden met kranten of plastic. Dit zorgt ervoor dat de doos niet indeukt en er geen breuk kan ontstaan en de andere dozen die er bovenop worden geplaatst recht blijven staan.

Hoe zit het met de grotere meubels? Banken, bijvoorbeeld, nemen veel ruimte in beslag en je wilt er misschien niets bovenop stapelen, dat zou zonde zijn van de bank. In plaats daarvan kan je gebruik maken van de verticale ruimte door de bank op zijn kant te zetten!

Demonteren!

Probeer zoveel mogelijk van je bezittingen uit elkaar te halen/te demonteren, vooral de items die veel ruimte in beslag nemen. Tafels, boekenplanken, stoelen met afneembare poten; haal alles uit elkaar om ruimte te maken voor andere spullen. Het zal ook schade voorkomen!

Als je grotere spullen, zoals een grote kast, niet uit elkaar kan halen, gebruik de kastruimte dan om kleinere dingen in op te slaan.

Sla spullen waar je regelmatig gebruik van maakt niet op in je opslagruimte

Als je toch besluit spullen op te slaan waar je regelmatig gebruik van maakt, doe dit dan aan de voorkant van je opslagbox, op een makkelijk bereikbare plek. Dit voorkomt dat je alle dozen moet openen om iets te vinden.