Hoeveel opslagruimte heb ik nodig voor mijn… | Q-Storage Opslagruimte

Hoeveel opslagruimte heb ik nodig voor mijn inboedel?

Ga je verhuizen? Of misschien je huis of kantoor verbouwen? Dan heb je waarschijnlijk ook een (tijdelijke) opslagruimte nodig. Voordat je een ruimte gaat huren moet je jezelf afvragen “hoeveel opslagruimte heb ik nodig?”. Wij helpen je graag om deze vraag te beantwoorden.

Maak een plan

Voordat je een keuze kan maken welke opslagruimte geschikt is voor jouw opslagbehoefte, is het verstandig om te berekenen hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Wanneer je nog niet eerder gebruik hebt gemaakt van een opslagruimte dan kan het best lastig inschatten zijn hoeveel je nodig hebt.

Begin daarom eerst met het maken van een plan. Kijk naar wat je precies wilt opslaan – zo weet je zeer dat je niet te veel opslagruimte gaat berekenen. Gaat het bijvoorbeeld alleen om je keuken of juist je hele huisraad?

Pas als je weet wat je precies wilt opslaan kun je een opslaglocatie kiezen. Als je de inboedel tijdelijk wilt opslaan of regelmatig toegang wilt hebben tot jouw inboedel is een self storage opslaglocatie de geschikte oplossing. Zo heb je te allen tijde toegang tot jouw inboedel.

Je spullen meten

Je spullen meten kan op verschillende manieren. Je kan ervoor kiezen om de omtrek van je hele inboedel in een keer te meten óf je kan verschillende onderdelen van je inboedel meten.

Vergeet niet dat je grotere meubels ook kan demonteren. Zo kan je bedden, kledingkasten of tv-meubels uit elkaar halen. Dit scheelt ontzettend veel in opslagruimte.

Kijk ook eens goed naar je spullen en beoordeel wat je wel en wat niet kan opstapelen. Helaas kan je niet alles stapelen. Denk maar eens aan (kwetsbare) apparatuur of breekbare spullen. Wel kan er praktisch gebruik worden gemaakt van meubilair, bijvoorbeeld door goederen in een (kleding)kast te plaatsen.

Opslag ruimtecalculator

De snelste en makkelijkste manier om te berekenen hoeveel opslagruimte je eigenlijk nodig hebt is met een ruimtecalculator. Met een opslag ruimtecalculator kies je per kamer welke spullen je graag wilt opslaan. Bijvoorbeeld een tweepersoonsbed uit de slaapkamer, een boekenkast uit de woonkamer of een koelkast uit de keuken. Wanneer je je keuzes hebt aangegeven krijg en gemiddelde benodigde opslagruimte te zien. De ruimtes worden aangegeven in m3 en opslagunit type.

Extra hulp nodig tijdens het verhuizen?

Verhuisdozen.store

Verhuisdozen.store heeft een ruim assortiment aan verhuisartikelen. Denk hierbij aan: verhuisdozen, inpakpapier, verhuistape, noppenfolie verhuisetiketten, verhuisdekens en hoezen voor stoelen, banken en matrassen. Het gehele assortiment is altijd op voorraad waardoor je snel en voordelig jouw verhuismaterialen in huis hebt.

Nu kopen

Brenger Transport

Brenger doet er alles aan om het transport van meubels en andere grote spullen voor jou zo makkelijk en voordelig mogelijk te maken. Hoe doen ze dat? Het (online) platform koppelt jouw transportverzoek aan een lege plek in een busje van een professionele koerier die toch al die kant op gaat.

De koerier gaat jouw spullen ophalen en afleveren in het afgesproken tijdvak van maximaal 4 uur.

Heb je een hele bus nodig? Dit kan je ook bij Brenger boeken, inclusief koerier!

Nu boeken

Gratis Janssen van Kouwen verhuisbus

Bijna klaar voor de grote verhuizing, maar nog opzoek naar een verhuisbusje? Boek je opslagruimte voor minimaal drie maanden en krijg GRATIS toegang tot een verhuisbus of auto van Janssen van Kouwen!

Nu boeken